Op vrijdag 20 september overleed op 75-jarige leeftijd Theo Hoppenreijs, erelid en hulpvaardige buurman van onze vereniging.
Op 1 mei 1956 kreeg voetbalvereniging Drempt Vooruit haar officiële status. De trainingen en wedstrijden vonden plaats op een tot veld omgeturnd weiland van de familie Hoppenreijs en de deel van hun boerderij deed dienst als kleedlokaal. Toen de vereniging zelf de eerste kleedkamers bouwde, kwam de stroomvoorziening via de familie Hoppenreijs, en in de winter fungeerde hun café als trainingslocatie.
Theo was direct vanaf de oprichting lid van de voetbalvereniging en heeft er lange tijd zelf gevoetbald. Ook later bleef hij Drempt Vooruit en daarna HC ‘03 trouw door bij de aanleg van een extra veld, de parkeerplaats of verbouwingen op het sportcomplex zijn grond altijd beschikbaar te stellen voor het vrachtverkeer en mee te werken aan uitbreidingsmogelijkheden. HC ‘03 verliest in Theo een naober in de beste betekenis.
We wensen zijn vrouw Truus, zijn kinderen Simone en Oscar, Johan en Simone en hun kinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur HC ’03 en stichting MFA ‘t Doornslag

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Ook voor verenigingen en stichtingen gaat de AVG gelden. In de bijlage het Privacy Statement van onze stichting. 

Met ingang van 1 januari 2017 is Stichting mfa ’t Doornslag op zoek naar een nieuwe voorzitter. De stichting beheert de voetbalvelden van HC’03 en multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus in Drempt dat een belangrijke sociale functie heeft in het dorp. ’t Hessenhuus is ook het clubhuis van voetbalvereniging HC’03. Daarnaast maken veel verenigingen en inwoners voor overleg of instructie gebruik van het gebouw. ‘t Hessenhuus wil een laagdrempelige, centrale ontmoetingsplaats zijn voor het plaatselijke verenigingsleven en de inwoners van Drempt en omgeving. 

Onze nieuwe activiteitenkalender is klaar! Het wordt een koude winter maar o zo gezellig in onze kantine.

Komend voorjaar is het vijf jaar geleden dat ’t Hessenhuus is geopend. Een gloednieuw pand gebouwd door en bestemd voor de gemeenschap. Maar na bijna vijf jaar zijn we samen nog steeds een beetje zoekende naar de juiste inrichting en aankleding van de ruimte. 

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli organiseren we in samenwerking met Dick en Tonny Toonen uit Langerak voor het vierde achtereenvolgende jaar een vliegerfeest op en rond onze voetbalvelden. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er samen een gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

Van acht tot tachtig jaar. Iedereen kent de muziek van de band Boi Foi Toch die al sinds 1990 muziek maakt en de Achterhoekse taal hooghoudt. Balkenbri'j, Vrouw Begeerdink en Zeet de jongs worden straks uit volle borst ook in Drempt meegezongen want op zaterdag 19 mei speelt de band vanaf 20.30 uur in 't Hessenhuus.

Op zaterdag 24 maart organiseert ’t Hessenhuus in samenwerking met biljartvereniging ’t Hessenhuus voor de derde keer de Hessenrit. Om 18.00 uur start het eerste team vanaf de Zomerweg. Vorig jaar was de rit om een aantal redenen wat te lang en zijn een aantal teams ook erg laat binnen gekomen. Dit jaar heeft de organisatie geprobeerd de rit wat korter te maken en let ze erop dat de laatste teams op tijd vertrekken.

Biljartvereniging ’t Hessenhuus organiseert op zaterdag 3 februari een potbiljarttoernooi van 14.30 uur tot 19.30 uur. De finale start om 20.00 uur.

Zin in een spelletje en een avond gezelligheid?
De donkere dagen komen er weer aan. Dagen waarin voetballers hunkerend naar buiten kijken of ze weer het veld op kunnen. Dagen waarin het vee op stal staat en dagen die ons laten schuilen in warme huizen, ondergedompeld in gezelligheid. HC ’03 speelt hierop in en biedt iedereen de kans om gezamenlijk met een mooi evenement de donkere dagen het hoofd te bieden. Op vrijdag 26 januari en 2, 16 en 23 februari organiseren we een pubquiz in ‘t Hessenhuus.