Op zaterdag 28 maart houdt ’t Hessenhuus in Drempt in samenwerking met biljartvereniging ’t Hessenhuus voor het vierde achtereenvolgende jaar een sterrit. Vanaf 18.00 uur start de rit met multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus, Zomerweg 19A in Drempt, als vertrek- en eindpunt. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per auto. Voorinschrijving is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de dag zelf is inschrijving mogelijk van 17.00 uur tot 18.30 uur. De volgorde van inschrijven is bepalend voor het startnummer. Een zaklamp meenemen als hulpmiddel wordt sterk aangeraden.
Voorafgaand aan de rit is er voor alle deelnemers koffie en thee. Na afloop kan men onder het genot van een kop soep met de andere deelnemers napraten over de route, de vragen en natuurlijk de instinkers. De koffie, thee en soep zijn bij de prijs inbegrepen.
Voor de beste teams zijn er dankzij een aantal lokale sponsors mooie prijzen te verdienen. Het winnende team ontvangt bovendien een wisselbeker.

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Ook voor verenigingen en stichtingen gaat de AVG gelden. In de bijlage het Privacy Statement van onze stichting. 

Met ingang van 1 januari 2017 is Stichting mfa ’t Doornslag op zoek naar een nieuwe voorzitter. De stichting beheert de voetbalvelden van HC’03 en multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus in Drempt dat een belangrijke sociale functie heeft in het dorp. ’t Hessenhuus is ook het clubhuis van voetbalvereniging HC’03. Daarnaast maken veel verenigingen en inwoners voor overleg of instructie gebruik van het gebouw. ‘t Hessenhuus wil een laagdrempelige, centrale ontmoetingsplaats zijn voor het plaatselijke verenigingsleven en de inwoners van Drempt en omgeving. 

Vanmiddag ontvingen we van de gemeente Bronckhorst het bericht dat de verleende vergunning voor de sterrit op zaterdag 28 maart is ingetrokken als maatregel tegen het coronavirus. Begrijpelijk maar erg jammer natuurlijk.
Alle deelnemers die zich inmiddels hadden aangemeld, hebben via een e-mail bericht ontvangen dat de sterrit is geannuleerd.
We zijn van plan om later dit jaar een nieuwe datum te prikken. Zodra daar meer over bekend is, laten we je dat uiteraard meteen weten.

Op vrijdag 20 september overleed op 75-jarige leeftijd Theo Hoppenreijs, erelid en hulpvaardige buurman van onze vereniging.
Op 1 mei 1956 kreeg voetbalvereniging Drempt Vooruit haar officiële status. De trainingen en wedstrijden vonden plaats op een tot veld omgeturnd weiland van de familie Hoppenreijs en de deel van hun boerderij deed dienst als kleedlokaal. Toen de vereniging zelf de eerste kleedkamers bouwde, kwam de stroomvoorziening via de familie Hoppenreijs, en in de winter fungeerde hun café als trainingslocatie.
Theo was direct vanaf de oprichting lid van de voetbalvereniging en heeft er lange tijd zelf gevoetbald. Ook later bleef hij Drempt Vooruit en daarna HC ‘03 trouw door bij de aanleg van een extra veld, de parkeerplaats of verbouwingen op het sportcomplex zijn grond altijd beschikbaar te stellen voor het vrachtverkeer en mee te werken aan uitbreidingsmogelijkheden. HC ‘03 verliest in Theo een naober in de beste betekenis.
We wensen zijn vrouw Truus, zijn kinderen Simone en Oscar, Johan en Simone en hun kinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur HC ’03 en stichting MFA ‘t Doornslag

Onze nieuwe activiteitenkalender is klaar! Het wordt een koude winter maar o zo gezellig in onze kantine.

Komend voorjaar is het vijf jaar geleden dat ’t Hessenhuus is geopend. Een gloednieuw pand gebouwd door en bestemd voor de gemeenschap. Maar na bijna vijf jaar zijn we samen nog steeds een beetje zoekende naar de juiste inrichting en aankleding van de ruimte. 

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli organiseren we in samenwerking met Dick en Tonny Toonen uit Langerak voor het vierde achtereenvolgende jaar een vliegerfeest op en rond onze voetbalvelden. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er samen een gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

Van acht tot tachtig jaar. Iedereen kent de muziek van de band Boi Foi Toch die al sinds 1990 muziek maakt en de Achterhoekse taal hooghoudt. Balkenbri'j, Vrouw Begeerdink en Zeet de jongs worden straks uit volle borst ook in Drempt meegezongen want op zaterdag 19 mei speelt de band vanaf 20.30 uur in 't Hessenhuus.

Op zaterdag 24 maart organiseert ’t Hessenhuus in samenwerking met biljartvereniging ’t Hessenhuus voor de derde keer de Hessenrit. Om 18.00 uur start het eerste team vanaf de Zomerweg. Vorig jaar was de rit om een aantal redenen wat te lang en zijn een aantal teams ook erg laat binnen gekomen. Dit jaar heeft de organisatie geprobeerd de rit wat korter te maken en let ze erop dat de laatste teams op tijd vertrekken.