Vanaf 1 september 2015 beheren Herman Arts en Silvie van Rijn ‘t Hessenhuus. De voormalige eigenaren van De Waag in Doesburg willen er samen met de vrijwilligers een onmisbare plek van maken.

‘In een tijd waarin steeds meer voorzieningen verdwijnen, heeft een dorpshuis een belangrijke maatschappelijke functie. Dit is de plek voor ons als inwoners om samen te komen. Dat hebben we gemerkt tijdens de particuliere feestjes die hier het afgelopen jaar al zijn gehouden. Mensen vinden het fijn om een feestje op loopafstand te hebben’, legt Herman uit. 
Sinds zij het beheer hebben overgenomen, zijn ze vooral bezig geweest met het zoeken naar meer vrijwilligers voor achter de bar blikt Silvie terug: ‘Met name voor de donderdagavond en de zondag zoeken we nog barpersoneel dat affiniteit heeft met voetbal. Hoe groter de poule met vrijwilligers, hoe minder vaak je aan de beurt bent.’ Samen met de vrijwilligers wil het stel hun ervaring inzetten om de horeca verder op de kaart te zetten en van het clubhuis van HC’03 en het dorpshuis een gezellige plek te maken waar iedereen zich thuis voelt.