’t Hessenhuus organiseert op woensdag 12 oktober van 20.00 tot 21.30 uur een gratis introductie workshop fondsenwerving. Alle bestuursleden van verenigingen en stichtingen in de nabije omgeving worden hiervoor via e-mail uitgenodigd.

Het bestuur van de stichting kwam via een interview in De Hessencombinatie in contact met dorpsgenoot Ellen Spanjers die de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven aanbiedt. Enkele bestuursleden van de stichting en van HC’03 wilden zelf deelnemen aan de cursus en kwamen al snel tot de conclusie dat zo’n cursus voor elke stichting of vereniging toegevoegde waarde biedt. Van daaruit ontstond het idee om voorafgaand aan de cursus een gratis introductie workshop te organiseren voor alle bestuursleden van verenigingen en stichtingen.

Workshopleider Ellen Spanjers: ‘Veel verenigingen en stichtingen hebben leuke ideeën voor nieuwe activiteiten. Om te vernieuwen, te verbinden of gewoon om met de tijd mee te kunnen gaan. Maar vaak blijft het slechts bij ideeën en wordt er gezegd dat er geen geld is voor de uitvoering. Het tegendeel is waar. Er zijn wel degelijk mogelijkheden. De vraag is: hoe en waar vind je de financiering voor jouw project?’ De Dremptse Ellen Spanjers heeft veel ervaring opgedaan met het aanvragen van financiering bij ruim 30 verschillende fondsen, zowel landelijke als ook regionale fondsen. En met succes want inmiddels heeft ze ruim 1,3 miljoen euro ontvangen. Tien jaar geleden begon ze met het aanbieden van de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven die ze nu in het najaar ook in ’t Hessenhuus aanbiedt vanuit haar stichting De Bagagedrager.

In de gratis introductie workshop op woensdag 12 oktober laat Ellen Spanjers de deelnemers in anderhalf uur kennismaken het onderwerp en geeft ze aan de hand van voorbeelden praktische tips voor het aanschrijven van een fonds. Daarnaast vertelt ze meer over de inhoud van de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven die ze op woensdagavond 2, 16 en 30 november geeft.
Aanmelden voor de gratis introductie workshop kan via e-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
.