Afgelopen weekend vond de eerste editie van het vliegerfeest plaats. Bezoekers maakten op zaterdag en zondag kennis met een uniek evenement voor jong en oud dat gezien de animo zeker een vervolg krijgt.

Zo’n twintig caravans, bijna vijftig fanatieke vliegeraars, ontelbare vliegers in allerlei kleuren en maten, kinderen die leren zelf een vlieger maken en zo’n duizend enthousiaste bezoekers. Dat zijn samengevat de ingrediënten van het eerste vliegerfeest waarmee Drempt en omgeving afgelopen weekend kennismaakte.

Op vrijdagmiddag werd het weiland naast de voetbalvelden langzaam omgetoverd tot een camping. ‘We hadden vliegeraars uitgenodigd uit Nederland, België en Duitsland en ze kwamen in de loop van de vrijdag allemaal hier naar toe met hun caravan’, vertelt Dick Toonen uit Langerak die samen met het bestuur van ’t Hessenhuus het vliegerfeest organiseerde. De vliegeraars verbleven het hele weekend op de geïmproviseerde camping en vermaakten het publiek met bijzondere creaties.

Winnie the Pooh
Bij de aanlooproute naar de voetbalvelden wordt al snel duidelijk dat het vliegerfeest een spectaculair evenement is. Aan beide zijden staan diverse vliegermodellen uitgestald om bezoekers te laten zien wat er zoal in de lucht blijft vliegen. Van draak tot Winnie the Pooh en van pinguïn tot vis. Op de velden zijn de vliegeraars af en aan bezig met hun hobby. Jong en oud kijken toe of rusten uit op het terras. De jeugd staat klaar wanneer het snoep vanaf een vlieger gedropt wordt, vermaakt zich prima in de speeltuin, op het springkussen of is binnen druk bezig zelf een vlieger te bouwen. ‘Zaterdag was het heerlijk weer maar helaas met weinig wind. Natuurlijk lukte het ons wel om af en toe wat vliegers de lucht in te krijgen maar dat was niet continu mogelijk. Dat was jammer maar we zijn nu eenmaal sterk afhankelijk van het weer. Zondag begon regenachtig maar gelukkig klaarde het al snel op en liep het de hele dag goed door met bezoekers. Al met al zijn er zeker duizend toeschouwers geweest en dat is een heel mooi begin’, blikt organisator Dick Toonen terug.

Laagdrempelig
Ook voorzittter van ’t Hessenhuus, Wilko Pelgrom, kijkt tevreden terug. ‘Als je zo’n evenement voor de eerste keer organiseert, is het altijd even uitproberen hoe het publiek erop reageert. Ik ben dan ook blij dat we veel positieve reacties terugkrijgen. We hebben veel bezoekers uit Drempt en omgeving aangetrokken maar zeker ook veel vakantiegangers. Mede door de gratis entree was het een laagdrempelig evenement dat we dankzij onze sponsors op deze manier konden organiseren. Wat mij betreft krijgt dit absoluut een vervolg’, aldus de voorzitter.

Tijdens het vliegerfeest zijn er met een camera aan een vlieger ook luchtfoto’s van de omgeving gemaakt die terug te vinden zijn op www.vliegerfoto.nl.

Voor meer beelden zie de foto’s van Wim van Hof:

https://plus.google.com/photos/106893228308813176897/albums/6170605503501720209?authkey=CJve8JW6-qS4qgE

en de foto’s van Radio en TV Ideaal: http://www.ideaal.org/fotoboek.php?id=36484&titel=Vliegerfeest-in-Achter-Drempt