Poortwachters winnaar 1e pubquiz 2023

Foto winnaar pubquiz

Zaterdagavond vond de eerste pubquiz van dit seizoen weer plaats. Maar liefst 90 vragen werden door quizmaster Mart op de aanwezigen afgevuurd die zich hadden gevormd tot 13 teams. Mart stelde uiteenlopende vragen, van een fotoronde met 13 kastelen in Europa – waarbij de meesten alleen Laag-Keppel herkenden – tot een vraag over de enige vrouwelijke wethouder van Bronckhorst, van de namen van de Nederlandse artiesten voor het komende Eurovisie Songfestival, en het jaartal waarin Nederland een koninkrijk werd tot de titel van het liedje dat Suzan & Freek met Snelle zongen over de Achterhoek.


Na 9 vragenrondes en alleen nog de captainronde te gaan, stonden de teams van Six Mix en de Redactie bovenaan. Vervolgens gaf Anton Arntz van het team de Poortwachters het beste antwoord op de schattingsvraag in de captainronde en daarom kreeg zijn team er 5 punten bij en won daarmee deze editie van de pubquiz met totaal 72,5 punten.
Op een gedeelde tweede plek eindigden Six Mix en de Redactie met 69,5 punt. En met 4 punten minder veroverden de teams van Sjimmie en Per seconde grijzer een gedeelde derde plek. Per seconde grijzer kreeg ook de aanmoedigingsprijs van de jury omdat ze met 3 leden het kleinste team vormden en daarmee toch de meerderheid van de teams achter zich lieten in het eindklassement. 

Dank aan alle teams die hebben deelgenomen en hopelijk tot de volgende pubquiz op vrijdag 31 maart om 20.00 uur.