Toldijks team wint eerste Junior pubquiz 

Vrijdag 2 juni zaten 30 kinderen uit Drempt, Hummelo en Keppel, Wehl en Toldijk in teams van 2, 3 of 4 personen om 19.00 uur klaar voor de eerste Junior pubquiz. Wat ze exact konden verwachten wisten ze niet, maar dat wist de organisatie ook niet, want ook voor hen was dit de allereerste keer. 

Nadat ze alle mobieltjes hadden ingeleverd, gingen ze in 10 rondes met elk 10 vragen en twee opdrachten met elkaar de strijd aan onder het genot van smarties, ranja en chips. Van een ronde algemeen, media, taal, sport, eten en drinken, bekende koppen raden, afkortingen van landen raden tot logo’s herkennen, een stad raden aan de hand van een bekend gebouw, en natuurlijk muziek. Een greep uit de vragen: Welk fruit bedoelen we met zomerkoninkjes? Uit welk land komt de gratis app TikTok? Welke jongensnaam kun je maken van de letters van Arnhem? Welke Nederlandse schilder schilderde De Nachtwacht? Welke spreekwoorden herken je op deze plaat? Wie kan er een zo hoog mogelijke toren bouwen van spaghetti, touw en tape waarbij er een marshmallow op de toren blijft liggen? Wie is hier afgebeeld? Wat is zwaarder: een kilo veren of een kilo lood? Hoe heet het figuurtje in Pokémon dat eruit ziet als een gele muis met konijnenoren? Wat zijn patta’s? Welke sport hoort bij dit attribuut? Wat is de titel van dit liedje? 

Rond de klok van 21.15 uur werd de eindstand duidelijk. Op de derde plek eindigden het team De 3 biggetjes met 99 punten, op de tweede plek De hippies met 1 punt meer en de winnaar van deze allereerste Junior pubquiz werd het team De Offenbergs met 106 punten. Jongens en meiden, bedankt voor jullie deelname en hopelijk tot een volgende keer.